U bevindt zich hier

Klachten soa

De klachten van een soa zijn afhankelijk van het type soa en kunnen variëren van pijn bij het plassen, pijn tijdens seks tot helemaal geen klachten. De meest voorkomende soa is chlamydia trachomatis. Chlamydia geeft bij de helft van de mannen en bij maar 30% van de vrouwen klachten zoals pijn bij plassen of waterige afscheiding.

Welke soa zijn er?

De belangrijkste soa die je kan oplopen tijden onveilig seksueel contact zijn chlamydia, gonorroe, herpes genitalis en genitale wratten. Uiteraard kan je ook meer ernstigere soa oplopen zoals syphilis of hiv. Klachten soa kunnen variëren. Chlamydia heeft als belangrijkste klacht een waterige afscheiding en pijn bij het plassen. Bij gonorroe is er met name een pussige afscheiding aanwezig. Herpes genitalis gaat gepaard met gegroepeerde pijnlijke blaasjes in de genitaal regio en genitale wratten zijn bultjes in het genitaal gebied veroorzaakt door een virus.

Klachten soa?

Klachten soa verschillen en kunnen zeer aspecifiek zijn of geheel afwezig zijn. Het is daarom aan te raden indien je onveilig seksueel contact hebt gehad om een soa test te laten uitvoeren. Afhankelijk van het type seksueel contact kun je dan besluiten wat voor type soa test je wilt bestellen. Wanneer er huidafwijkingen aanwezig zijn kunt u ook langs uw huisarts gaan of langs een dermatoloog (specialist van de huid).

Ben ik ook zonder klachten besmettelijk?

Jazeker, ook zonder klachten soa kan je wel degelijk een soa overdragen van naar iemand anders. Het is erg belangrijk om een soa zoals chlamydia of gonorroe wel te behandelen, omdat er langdurig mee blijven rondlopen risico geeft op het krijgen van complicaties zoals onvruchtbaarheid. Daarom is het bij twijfel aan te raden om een soatest uit te voeren.

SOAcare is een platform opgericht door medisch specialisten (gynaecologen en dermatologen) in samenwerking met een iso-gecertificeerd laboratorium. Op SOAcare kan men anoniem een betrouwbare soatest bestellen. Daarnaast is er bij een positieve testuitslag de mogelijkheid om een afspraak te maken bij de artsen van de Roosevelt kliniek. Let op, hier zijn wel kosten aan verbonden.

Professionele test

Uitgevoerd in een ISO-gecertificeerd laboratorium
en beoordeeld door medisch specialist.

Onherkenbaar verstuurd

De afnamekit wordt binnen 2-3 werkdagen in een neutrale verpakking naar het opgegeven adres verstuurd.

Snelle uitslag

Binnen 1 week na retour sturen is
de uitslag beschikbaar in een beveiligde omgeving.

Helaas is bestellen op dit moment niet mogelijk. Onze excuses voor het ongemak.

X