U bevindt zich hier

Soa test bestellen

Wanneer je onveilige seks hebt gehad kan je een soa test bestellen. Onder jongeren komt Chlamydia het meest frequent voor. Uiteraard kan je ook andere soa zoals gonorroe, herpes, trichomonas, syfilis, hiv of genitale wratten oplopen. Deze soa kunnen op verschillende locaties op het lichaam voorkomen (oraal, anaal, genitaal).

Welke soa testen zijn er?

De belangrijkste soa die je kan oplopen tijden onveilig seksueel contact zijn chlamydia, gonorroe, herpes genitalis, trichomonas en genitale wratten. Op SOAcare kunt u dan ook een soa test bestellen van Chlamydia+gonorroe (1 test), herpes genitalis en trichomonas. Hoewel genitale wratten een klinische diagnose is en het testen op HPV niet nodig is, kan je wel een andere soa test bestellen. Genitale wratten zijn namelijk een risicofactor voor het hebben van een andere soa.

Alleen bij klachten een soa test bestellen?

Klachten van een soa kunnen geheel afwezig zijn of erg aspecifiek (pijn bij plassen, pijn bij vrijen, milde afscheiding). Het is daarom zinvol indien je onveilige seks hebt gehad om een soa test te bestellen. Afhankelijk van het type seksueel contact kun je dan besluiten wat voor type soa test je wilt bestellen. Wanneer er huidafwijkingen aanwezig zijn kunt u ook langs uw huisarts gaan of langs een dermatoloog (specialist van de huid).

Wanneer ben ik besmettelijk?

Zolang de soa onbehandeld is ben je besmettelijk voor andere. Veel mensen weten niet eens dat ze een soa hebben en kunnen wel andere mensen besmetten via onveilig seksueel contact. Daarom kan je na onveilig seksueel contact een soa test bestellen. Het is erg belangrijk om een soa zoals chlamydia of gonorroe wel te behandelen, ook wanneer je geen klachten hebt. Naast dat je besmettelijk voor andere bent, heb je ook risico op late complicaties zoals onvruchtbaarheid, omdat er langdurig mee blijven rondlopen risico geeft op het krijgen van complicaties zoals onvruchtbaarheid. Daarom is het bij twijfel aan te raden om een soatest uit te voeren.

SOAcare is een platform opgericht door medisch specialisten (gynaecologen en dermatologen) in samenwerking met een iso-gecertificeerd laboratorium. Op SOAcare kan men anoniem een betrouwbare soatest bestellen. Daarnaast is er bij een positieve testuitslag de mogelijkheid om een afspraak te maken bij de artsen van de Roosevelt kliniek. Let op, hier zijn wel kosten aan verbonden.

Professionele test

Uitgevoerd in een ISO-gecertificeerd laboratorium
en beoordeeld door medisch specialist.

Onherkenbaar verstuurd

De afnamekit wordt binnen 2-3 werkdagen in een neutrale verpakking naar het opgegeven adres verstuurd.

Snelle uitslag

Binnen 1 week na retour sturen is
de uitslag beschikbaar in een beveiligde omgeving.

Helaas is bestellen op dit moment niet mogelijk. Onze excuses voor het ongemak.

X