U bevindt zich hier

Bacteriele vaginose

Bacteriele vaginose

Snel
Discreet
Betrouwbaar
Prijs per stuk:

45.00

incl. verzending
Aantal:
Toevoegen aan winkelwagen

Beschrijving

Bacteriële vaginose

Bacteriële vaginose is geen soa en is 1 van de meest voorkomende vaginale problemen. Bacteriële vaginose kan, net als een Candida infectie, ontstaan wanneer er een verstoring van de normale vaginale flora is, bijvoorbeeld na antibioticumgebruik. Bij Bacteriële vaginose zijn de lactobacillen afgenomen, waardoor andere bacteriën gaan overheersen.

 

Wat zijn de klachten bij Bacteriële vaginose?

De klachten zijn vaginale jeuk, irritatie, pijn tijdens seks, sterke geur (vislucht). Oorzaken kunnen zijn dat bacteriën vanuit de anus overgaan naar de vagina (bijv. door verkeerd afvegen), overmatig zeepgebruik waardoor de lactobacillen verdwijnen, tampons te lang laten zitten of een antibioticumkuur. U kunt zich laten testen op Bacteriële vaginose, waarbij de meest voorkomende pathogenen worden aangetoond (Gardnerella en Atopobium) en de eventuele afname van lactobacillen wordt aangetoond.

Hoe herstel ik mijn vaginale flora?

Met name een gezonde levensstijl en goede hygiëne met alleen water zorgen ervoor dat uw vaginale ecosysteem zich kan herstellen. Andere mogelijkheden waarmee u het vaginale microbioom positief kan beïnvloeden is gezonde voeding; wanneer uw darmflora in evenwicht is zal de vaginale flora dit ook gemakkelijker zijn. Wanneer dit geen effect heeft kunt u via de arts een behandeling met metronidazol krijgen. Soms wordt er ook voor gekozen de metronidazol op crème basis te verstrekken i.p.v. tabletvorm. Raadpleeg hiervoor uw arts. Uiteraard kunt u ook altijd een consult afspraak maken met de medisch specialisten van Soacare, die verbonden zijn aan de Roosevelt kliniek. Let op, hier zijn wel extra kosten aan verbonden!

* Wanneer u 2 of meerdere dezelfde testen wilt bestellen geef dan duidelijk in de opmerking aan of het om mannen, vrouwen of man/vrouw testen gaat.

Professionele test

Uitgevoerd in een ISO-gecertificeerd laboratorium
en beoordeeld door medisch specialist.

Onherkenbaar verstuurd

De afnamekit wordt binnen 2-3 werkdagen in een neutrale verpakking naar het opgegeven adres verstuurd.

Snelle uitslag

Binnen 1 week na retour sturen is
de uitslag beschikbaar in een beveiligde omgeving.

Helaas is bestellen op dit moment niet mogelijk. Onze excuses voor het ongemak.

X