U bevindt zich hier

Herpes simplex 1/2

Herpes simplex 1/2

Snel
Discreet
Betrouwbaar
Prijs per stuk:

45.00

incl. verzending
Aantal:
Toevoegen aan winkelwagen

Beschrijving

Herpes genitalis

Er zijn 2 herpes virussen die het ziektebeeld herpes genitalis kunnen veroorzaken, namelijk herpes simplex type 1 (koortslip virus) en herpes simplex type 2. Wanneer je besmet bent met herpes, draag je dit virus levenslang met je mee. Op momenten dat de afweer zwak is kun je dan een opleving van herpes genitalis krijgen, net zoals bij een koortslip. Wanneer je een nieuwe partner krijgt is het dan ook belangrijk te melden dat je een keer herpes genitalis hebt gehad. Men is besmettelijk ten tijde van een uitbraak en enkele weken daarvoor (wanneer er nog geen klachten zijn).

Let op! Het bestellen van een herpes soa test is alleen zinvol wanneer er huidafwijkingen aanwezig zijn. Het blind testen op herpes simplex is niet zinvol.

Wat zijn de klachten van herpes genitalis?

De klachten van een eerste herpes genitalis infectie zijn vaak zeer heftig waarbij er gegroepeerd pijnlijke blaasjes rond/op het geslachtsdeel ontstaan. Men kan zich hierbij erg ziek voelen, met pijnlijke lymfeklieren in de liezen. Bij sommige mensen doet het plassen ook erg veel pijn. De diagnose herpes genitalis kan vaak door de dermatoloog worden gesteld. Wanneer men voor de tweede keer een herpes uitbraak krijgt zijn de klachten vaak milder. Wel ben je besmettelijk voor andere mensen.

Is het zinvol mij te laten testen op herpes genitalis?

Testen op herpes genitalis is alleen zinvol wanneer er huidafwijkingen aanwezig zijn. Hierbij is het belangrijk dat je de wattenstok goed over een blaasje heen haalt zodat er blaasvocht op het stokje komt. Dit is vaak erg gevoelig. De test kan dan bepalen of de huidafwijkingen door herpes worden veroorzaakt en met welk type herpes virus (herpes simplex type 1, herpes simplex type 2) je besmet bent geraakt. Bestel hier je herpes soatest (bekijk handleiding).

Hoe kan herpes simplex behandeld worden?

Herpes simplex is niet te genezen. Wel is het mogelijk met antivirale middelen (Valaciclovir) de klachtenduur te verkorten. Ook kun je een indrogende crème krijgen waar soms een pijnstiller in zit verwerkt. Wanneer men vaak herpes uitbraken heeft kan er worden gekozen om preventief Valaciclovir te gebruiken. Vraag uw dermatoloog voor de juiste behandeling op maat.

* Wanneer u 2 of meerdere dezelfde testen wilt bestellen geef dan duidelijk in de opmerking aan of het om mannen, vrouwen of man/vrouw testen gaat.

Professionele test

Uitgevoerd in een ISO-gecertificeerd laboratorium
en beoordeeld door medisch specialist.

Onherkenbaar verstuurd

De afnamekit wordt binnen 2-3 werkdagen in een neutrale verpakking naar het opgegeven adres verstuurd.

Snelle uitslag

Binnen 1 week na retour sturen is
de uitslag beschikbaar in een beveiligde omgeving.

Helaas is bestellen op dit moment niet mogelijk. Onze excuses voor het ongemak.

X