U bevindt zich hier

Soa’s

Soa is de afkorting voor Seksueel Overdraagbare Aandoeningen. In Nederland lopen ruim 100.000 mensen per jaar een soa op, waarvan slechts een klein deel van wordt ontdekt. Dit komt omdat er vaak geen klachten zijn. Wanneer een soa niet vroegtijdig wordt ontdekt en behandeld, kan blijvende schade worden opgelopen. Dit kunnen soms ernstige gevolgen hebben zoals onvruchtbaarheid. Gelukkig zijn de meeste soa’s gemakkelijk te genezen door middel van een korte antibioticakuur.

Hoe loop ik een soa op?

Door middel van sperma, vaginaal vocht, bloed en contact tussen slijmvliezen kan een soa worden overgedragen. In onder andere de anus, de penis, de vagina en de mond zitten slijmvliezen. Door onveilig seksueel contact te hebben, worden de meeste soa’s opgelopen. Dit betekend dat er bijvoorbeeld orale seks (pijpen en beffen) is geweest zonder condoom of beflapje, anale seks zonder condoom of vaginale geslachtsgemeenschap te hebben gehad zonder condoom.

Een soa krijg je niet door uit het kopje van een ander te drinken. Je krijgt het ook niet via een hoestbui, insectenbeten of een vieze wc-bril.

Lees hier meer over Chlamydia of lees hier meer over Gonorroe.

Professionele test

Uitgevoerd in een ISO-gecertificeerd laboratorium
en beoordeeld door medisch specialist.

Onherkenbaar verstuurd

De afnamekit wordt binnen 2-3 werkdagen in een neutrale verpakking naar het opgegeven adres verstuurd.

Snelle uitslag

Binnen 1 week na retour sturen is
de uitslag beschikbaar in een beveiligde omgeving.

Helaas is bestellen op dit moment niet mogelijk. Onze excuses voor het ongemak.

X