U bevindt zich hier

Candida

Candida

Snel
Discreet
Betrouwbaar
Prijs per stuk:

45.00

incl. verzending
Aantal:
Toevoegen aan winkelwagen

Beschrijving

Candida infectie

Een Candida infectie is geen soa. Ondanks dat een Candida infectie vaak onschuldig is, kan het wel degelijk voor veel ongemakken zorgen, met name bij vrouwen. Candida infecties van de vagina komen eigenlijk alleen voor bij vrouwen die niet in de menopauze zitten. De klachten kunnen dan ook cyclus gebonden zijn en zorgen voor onzekerheid bij vrouwen. Ook bij mannen kan Candida een ontsteking van de eikel geven (balanitis). Candida wordt vaker gezien wanneer het genitale flora verstoord is, zoals bij mensen met diabetes of na een antibioticumkuur.

Wat zijn de klachten van een Candida infectie en is testen zinvol?

De klachten van een Candida infectie zijn met name witte brokkelige afscheiding en jeuk. Hoewel pijn minder op de voorgrond staat hebben sommige vrouwen wel degelijk pijn bij het plassen/vrijen. Mannen kunnen een felrode eikel hebben, die jeukt. Het testen op Candida kan zeer eenvoudig, waarbij een vaginaal uitstrijkje wordt gemaakt. Wanneer mannen afwijkingen op de penis hebben kunnen ze hier ook een uitstrijk van maken.

Hoe kan Candida behandeld worden?

Gelukkig is Candida erg goed te behandelen met antimycotische middelen. Meestal volstaat lokale behandeling. Alleen in hardnekkige gevallen waarbij de Candida frequent terug komt zal orale behandeling met tabletten nodig zijn. Belangrijk is het om wel eerst de Candida aan te tonen door middel van een test, alvorens er een behandeling wordt gegeven.

Na behandeling is mijn Candida niet verdwenen?

Candida kan heel hardnekkig zijn. Wij adviseren om bij recidiverende afscheiding contact met uw huisarts op te nemen en zo nodig een verwijzing naar de gynaecoloog te vragen. Uiteraard kunt u ook direct een afspraak maken voor een eenmalig gynaecologisch consult bij een gynaecoloog van de Roosevelt kliniek. Let op! Een consult bij een medisch specialist ZONDER verwijzing van uw huisarts wordt niet vergoed.

* Wanneer u 2 of meerdere dezelfde testen wilt bestellen geef dan duidelijk in de opmerking aan of het om mannen, vrouwen of man/vrouw testen gaat.

Professionele test

Uitgevoerd in een ISO-gecertificeerd laboratorium
en beoordeeld door medisch specialist.

Onherkenbaar verstuurd

De afnamekit wordt binnen 2-3 werkdagen in een neutrale verpakking naar het opgegeven adres verstuurd.

Snelle uitslag

Binnen 1 week na retour sturen is
de uitslag beschikbaar in een beveiligde omgeving.

Helaas is bestellen op dit moment niet mogelijk. Onze excuses voor het ongemak.

X