U bevindt zich hier

Mycoplasma/trichomonas

Mycoplasma/trichomonas

Snel
Discreet
Betrouwbaar
Prijs per stuk:

45.00

incl. verzending
Aantal:
Toevoegen aan winkelwagen

Beschrijving

Trichomonas

Trichomonas is een seksueel overdraagbare aandoening veroorzaakt door een parasiet. Deze SOA komt met name veel voor in tropische landen en geeft lang niet altijd klachten. Wel ben je besmettelijk voor andere personen.

Om een zo scherp mogelijke prijs te kunnen stellen, heeft Soacare besloten om Trichomonas vaginalis altijd in combinatie te testen met Mycoplasma genitalium. Advies is om bij klachten eerst een Chlamydia/Gonorroe screening te doen. Indien er bij u geen Chlamydia of Gonorroe wordt aangetoond kan testen op Trichomonas en Mycoplasma zinvol zijn.

Mycosplasma genitalium

Er komen steeds meer aanwijzingen dat dit micro-organisme de oorzaak is van de niet-specifieke urethritis (NSU)(Plasbuisontsteking). NSU is een diagnose die vaak wordt gesteld bij mensen die klachten van een soa hebben, maar waarbij geen Chlamydia of Gonorroe wordt aangetoond. Tot op heden wordt er nog zeer weinig op getest, en is het ook geen standaard soa-test op de soa poli. Echter lopen er veel mensen met onbegrepen urethritis klachten rond, waarbij het aantonen en behandelen van deze infectie wel degelijk tot verbetering van de klachten leidt.

Om een zo scherp mogelijke prijs te kunnen stellen heeft Soacare besloten om Mycoplasma genitalium altijd in combinatie te testen met Trichomonas vaginalis. Advies is om bij klachten eerst een Chlamydia/Gonorroe screening te doen. Indien er bij u geen Chlamydia of gonorroe wordt aangetoond, kan testen op Trichomonas en Mycoplasma zinvol zijn.

Wat zijn de klachten van Trichomonas?

Vrouwen hebben vaker klachten van een Trichomonas infectie dan mannen. De klachten bij vrouwen kunnen bestaan uit een ontstoken, rode (geïrriteerde) vagina, pijn bij plassen en schuimende urine. Echter heeft een groot gedeelte van de vrouwen helemaal geen klachten. Wel ben je op dat moment besmettelijk voor bedpartners. Mannen kunnen een ontstoken eikel hebben en pijn bij plassen. Ook kan er afscheiding uit de plasbuis zijn.

Hoe kan je besmet raken met Trichomonas?

Een besmetting met Trichomonas vaginalis ontstaat meestal via seksueel contact, waarbij slijmvliescontact van de geslachtsorganen moet ontstaan. De Trichomonas is aantoonbaar in sperma voorvocht en vaginale afscheiding. Door middel van een vaginaal uitstrijkje eerste-straals urine kan Trichomonas betrouwbaar worden aangetoond. Deze test wordt uitgevoerd op een gerenommeerd laboratorium waardoor de kwaliteit van de testuitslag uiterst betrouwbaar is (te vergelijken met een test via de huisarts). Mocht u Trichomonas hebben, is het belangrijk dat u zich ook laat testen op aanwezigheid van andere soa, zoals Chlamydia en gonorroe.

Hoe kan Trichomonas worden behandeld?

Trichomonas kan zeer goed worden behandeld met metronidazol tabletten. Uw behandelend arts kan hier goed advies over geven. Ook is het belangrijk om uw seksuele partners in te lichten zodat ze zich ook kunnen laten testen en behandeld kunnen worden. Anders wordt de soa steeds weer overgegeven (ping-pong effect). Mocht u een positieve testuitslag krijgen en hiermee niet langs uw huisarts willen gaan, dan kunt u ook altijd anoniem een afspraak maken met de dermatologen van Soacare, die verbonden zijn aan de Roosevelt kliniek. Let wel op, hier zijn extra kosten aan verbonden!

Wat zijn de klachten van Mycoplasma genitalium?

De klachten kunnen hetzelfde zijn als bij een Chlamydia infectie. Bij mannen is dit met name pijn of een branderig gevoel bij het plassen of een waterige afscheiding uit de penis. Vrouwen kunnen een andere afscheiding hebben dan normaal of een branderig gevoel bij het plassen, buikpijn of pijn tijdens het vrijen. Echter heeft lang niet iedereen klachten van een Mycoplasma infectie. Op Soacare wordt deze test aangeboden in combinatie met Trichomonas. Men kan er voor kiezen dit pakket te bestellen wanneer men klachten heeft van een soa, maar de test voor Chlamydia en gonorroe negatief blijft.

Hoe kan ik besmet raken met Mycoplasma genitalium?

Een besmetting met Mycoplasma genitalium ontstaat via seksueel contact, waarbij slijmvliescontact van de geslachtsorganen moet ontstaan.  Mycoplasma genitalium is aantoonbaar in sperma, voorvocht en vaginale afscheiding. Door middel van een vaginaal uitstrijkje, danwel eerste-straals urine kan Mycoplasma genitalium betrouwbaar worden aangetoond. Deze test wordt uitgevoerd op een gerenommeerd laboratorium waardoor de kwaliteit van de testuitslag uiterst betrouwbaar is (te vergelijken met een test via de huisarts). Mocht u Mycoplasma genitalium hebben, is het belangrijk dat u zich ook laat testen op aanwezigheid van andere soa, zoals Chlamydia en gonorroe.

Hoe kan Mycoplasma worden behandeld?

Mycoplasma genitalium wordt behandeld met azitromycine 1dd 1000mg. Indien u allergisch bent voor dit antibioticum zal de voorschrijvend arts u een ander antibioticum geven. Ook is het advies om uw seksuele partners te waarschuwen, zodat ze zich ook kunnen laten testen op Mycoplasma. Na behandeling wordt geadviseerd om een week geen onveilig seksueel contact te hebben. Mocht u anoniem een behandeling willen ontvangen voor Mycoplasma dan kunt u een afspraak maken met 1 van de dermatologen van Soacare, die verbonden zijn aan de Roosevelt kliniek. Let wel op, hier zijn extra kosten aan verbonden!

* Wanneer u 2 of meerdere dezelfde testen wilt bestellen geef dan duidelijk in de opmerking aan of het om mannen, vrouwen of man/vrouw testen gaat.

Professionele test

Uitgevoerd in een ISO-gecertificeerd laboratorium
en beoordeeld door medisch specialist.

Onherkenbaar verstuurd

De afnamekit wordt binnen 2-3 werkdagen in een neutrale verpakking naar het opgegeven adres verstuurd.

Snelle uitslag

Binnen 1 week na retour sturen is
de uitslag beschikbaar in een beveiligde omgeving.

Helaas is bestellen op dit moment niet mogelijk. Onze excuses voor het ongemak.

X